понеділок, 30 липня 2018 р.

Проекти програм інтегрованого курсу «Природничі науки» для 10-11 класів


Оновлені проекти програм інтегрованого курсу "Природничі науки" з'явилися у вільному доступі після публічного обговорення.

Загалом на обговорення було виставлено 4 різні проекти програм "Природничих наук". Їх вже розміщено на онлайн-платформі EdEra.

  • Природничі науки – інтегрований курс, що об'єднує фізику, хімію, біологію, географію, астрономію та екологію
  • Проекти програм розроблені для шкіл (класів), які навчаються за суспільно-гуманітарним профілем
  • Інтегрований курс зможуть обирати учні 10-11 класів, які не планують складати ЗНО з природничих предметів
  • Мета курсу – дати цілісне наукове бачення світу, розвивати допитливість та вміти застосовувувати наукові знання в повсякденному житті
  • Модератори обговорення: автори програм та незалежний експерт, методист Інституту післядипломної педагогічної освіти

З 2018-2019 навчального року школи зможуть впроваджувати інтегрований курс "Природничі науки" для 10-11 класів, які навчаються за суспільно-гуманітарним профілем.
З 2018-2019 навчального року Державний стандарт середньої освіти і типові навчальні плани передбачають можливіть вибору школами інтегрованого курсу «Природничі науки» для 10-11 класів, які навчаються за суспільно-гуманітарним профілем. Робочі групи розробили 4 різних проекти програм.
Оскільки це абсолютно новий тип інтегрованої навчальної програми, який раніше не реалізовувався в школах, Міністерство освіти і науки разом з EdEra ініціювало додаткове публічне обговорення, щоб ознайомити громадськість з новими підходами та врахувати конструктивні коментарі.
Всі пропозиції, що були отримані раніше під час обговорення програм на сайті МОН, будуть враховані під час обговорення на платформі EdEra.

Оскільки це новий тип інтегрованої навчальної програми, якого раніше не було в школах, Міністерство освіти і науки разом з EdEra ініціювало додаткове публічне обговорення, щоб ознайомити громадськість з новими підходами та врахувати конструктивні коментарі.
Курс "Природничі науки" об'єднує фізику, хімію, біологію, географію, астрономію та екологію.
Його зможуть обирати учні 10-11 класівякі не планують складати ЗНО з природничих предметів.
"До кінця серпня доопрацьовані програми будуть розглядатися Національною академією наук України. Отже, так чи інакше, ми ще раз отримаємо зауваження і пропозиції та будемо на них реагувати, – зазначила керівниця робочих груп з розроблення програм інтегрованого курсу "Природничі наукиТетяна Засєкіна.
Для нас було надзвичайно важливо, щоб з нашими проектами змогли ознайомитися не лише науковці, а, в першу чергу, вчителі-практики, які безпосередньо читатимуть цей курс у майбутньому".
Усі коментарі, отримані під час публічного обговорення, враховані авторськими колективами, що займалися розробкою проектів.
"Це вже третє публічне онлайн-обговорення, що проводить МОН на платформі EdEra, і цей механізм вже продемонстрував свою ефективність. Цей механізм дає можливість залучити до дискусії  без перебільшення в сотні разів більше людей, ніж звичний механізм, що поширений у державних органах", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.
Під час обговорення проектів програм інтегрованого курсу "Природничі науки" для 10-11 класів за 10 днів отримано 503 пропозиції для його удосконалення.
ОНОВЛЕНІ ПРОГРАМИ
 ПРОЕКТ 1
Дьоміна І.О., Задоянний В.А
ПРОЕКТ 2
 Засєкіна Т.М., Буняк М.М.

ПРОЕКТ 3
Шабанов Д.А., Козленко О.Г

ПРОЕКТ 4
Ільченко В.Р., Булава Л.М.



Привіт

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ (з 12.10.2022)

  ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ  З ХІМІЇ,  ГЕОГРАФІЇ,  БІОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЇ(з 12.10.2022 ) Відповіді на практичні, самостійні та контрольні роботи надси...